COLOMBIA – ANSERMA
9,00 € – 28,00 €
SPRACOVANIE: Mokré
ODRODA: Castillo, Caturra
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1800 m n. m.
CHUŤOVÝ PROFIL: Čokoláda, sladký citrus
Pražená zrnková káva
100% Arabica
Odporúčame na espresso
Acidita: žiadna
9,00 € – 28,00 €
Popis
Preslávená svojim plným telom a jasnou kyslosťou.
Kolumbia vyrába a vyváža kávu už od začiatku 19. storočia. Môže sa pochváliť širokou škálou podnebí a geografických podmienok, ktoré zase vytvárajú svoju vlastnú jedinečnú chuť kávy. Navyše produkuje čerstvú úrodu takmer po celý rok.
Cooperativa de Caficultores de Anserma (skrátene družstvo Anserma) spája farmárov v obciach Anserma, Belalcazar, Risaralda, San José a Viterbi. Región leží v „Eje Cafetero“, známej aj ako kolumbijská os pestovania kávy alebo kávový trojuholník.
Spracovanie kávy v Eje Cafetero zároveň zostáva prevažne tradičné. Po zbere čerešne ich farmári spracovávajú na vlastných farmách. Po vytriedení sa káva drví a fermentuje v priemere 14 hodín v závislosti od poveternostných podmienok prostredia. Po fermentácii sa pergamen umyje a nechá sušiť 5 až 10 dní.
Ďalšie informácie
Hmotnosť | 0,25 kg |
---|---|
Spôsob praženia | |
Obal | hliníková vrstva proti vlhkosti a vzduchu, jednosmerný aróma ventil, znovu uzatvárateľný zip |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.