Od zeleného zrna až po čerstvo upraženú kávu. Prinášame vám len tie najlepšie chute z celého sveta. Nechajte sa zlákať jemnou kyslosťou Rwandy alebo príjemnou horkosťou Brazílie. Je to len na vás! Precíznosť pri výbere len tých najlepších zŕn výberovej kávy pre každého. Čerstvosť nových zberov a jemnosť každej šálky kávy.
Sme slovenská pražiareň výberovej kávy v Trnave. Možno si kladiete otázku, prečo práve Trip Coffee Roasters. Odpoveď je jednoduchá: spája nám to dve obľúbené činnosti a tým sú výlety a praženie. A tie najlepšie výlety sú predsa spojené práve s kávou! Našimi firemnými hodnotami sú čerstvosť, najvyššia kvalita kávy a individuálny prístup k zákazníkom.
Ale vráťme sa na začiatok. Radi by sme sa vám predstavili a oboznámili vás o našej ceste kávovým svetom. Moje meno je Kristián a som rodák z Trnavy. K prvému kontaktu s kávou som sa dostal počas strednej školy – odbor hotelová akadémia. Postupne som poznával rôzne formy gastronómie až som našiel tú pravú pre mňa. A tou sa stala KÁVA. Už vtedy som vedel, že chcem pracovať s kávou a ďalej sa rozvíjať.
Po skončení školy som našiel prácu baristu v bratislavskom bistre. Začal som spoznávať výberovú kávu a jej alternatívne prípravy. Hoci práca za barom nie je jednoduchá, vždy som si našiel čas, aby som na sebe pracoval a zlepšoval sa. A tak prišli prvé vnemy zúčastniť sa súťaží s kávou (Aeropress, Latté Art). A hoci som sa neumiestnil, spoznal som však komunitu úžasných ľudí.
Po štyroch rokoch som si uvedomil, že ma káva zaujíma aj z iného hľadiska. Celý ten proces od zeleného zrnka zbieraného na kávovej farme, cez jeho spracovanie až po distribúciu k pražiarovi mi otvoril úplne nové možnosti, úplne nové poznatky v čom som sa mohol rozvíjať a napredovať. A tak som si už počas práce za barom zaobstaral svoju prvú pražičku Gene 101 a v teple domova skúšal svoje prvé pražiarske experimenty.
Práve v tomto okamihu sa zrodila myšlienka otvoriť si vlastnú pražiareň výberovej kávy. Pustili sme sa do plnenia nášho sna a aj keď to bola dlhá cesta – a nie vždy jednoduchá – v septembri 2022 sa nám konečne podarilo oficiálne otvoriť našu pražiareň.
Touto cestou však nekráčam sám. Vo dvojici to ide vždy ľahšie. Veľká vďaka tiež patrí tým, ktorí pri nás od začiatku stáli, ochutnávali naše vzorky a odporúčali nás známym. Bez vás by sme tu dnes neboli. ĎAKUJEME!